trend : design : music : film : science : gadget
Strange'Re'action''Blogotheque
Strange_Reaction
Ab'out
Strange'Re'acton''Blogotheque je perspektivno odredište koje ima namjeru prikazivanja trendy, cool stvari od dizajna, kulture, gadgeta do tehnologije. Re'Action je pokrenut od strane grafickog i motion dizajnera, redatelja, spottera i Dja. Keyword: Trend Hunt!!
Zupa Dupa
Nema zapisa.
Nevenov Pisoar
Nema zapisa.
redirect
Blog
ponedjeljak, rujan 18, 2006


This message will be displayed in english so international readers and visitors can be informed of things that are happening. This blog is as of this moment on official stand by.

» kunstterrorist.com/


Pročitaj kompletan post
philatz @ 08:43 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
utorak, srpanj 25, 2006
Ovaj produkt je zapravo mala vaza ili "soliflor" nazvana Ms ILL (kao Missile, Missile dolazi od latinske rijeci "mittere" koja u doslovnom prijevodu znači "poslati nešto"). Ms ILL se može koristiti kao vaza, no ukoliko nemate cvijeće za staviti unutar te vaze, možete ju koristiti kao dekoraciju jer se gornji dio (poklopac, kapa) može otvarati i zatvarati. Ovo je svojevrsna miroljubiva poruka aktualne političke situacije, jednostavno je, korisno i cool.
level of cool:  4.5/5


philatz @ 08:04 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
ponedjeljak, srpanj 24, 2006
Nitko nije ikada prije lupao previše ideja u USB hubove tako da je ovo poprilično fora stvar. Štoviše, bila bi još veca fora da taj gumb zaista i radi! USB hub dolazi sa četiri USB porta, no delicija ovog huba je na površini uređaja. Postoje dva prekidaca koji se mogu "prekidati", ključ na okretanje koji se okreće i naravno gumb za samouništenje. Nažalost, jedino što se desi kada stisnete gumb je "KILL KILL KILL" zvuk koji dolazi iz vašeg kompa. Ova glupost košta oko 60$.
level of cool:  3.5/5
 
philatz @ 10:24 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, srpanj 21, 2006


Spominjao sam jednom nešto o "Bloom" stolu, od istih imena dolazi nam PORtable, tanak stol čija se prisutnost gotovo i ne vidi, kao da je transparentan koliko je tanak. Napravljen je od čelika i keramičke površine i ima nešto manje od 45kila. Maandag Meubels dizajn još jednom balansira između upotrebljivosti, korisnosti i igranjem materijalima te naravno, dizajnom. PORtable se lagano prenosi (hence, ime stola) no postoji jedan problem, ukoliko imate imalo pojma o dizajnu, konceptu, ljepoti, kontrastu, balansu između DO i DON'T, tada biste pomno razmislili oko kupnje ovog stola jer ako nemate neki moderni setting u sobi (gdje bi mogli smjestiti stol), bacite svoj novac prije u vatru nego ulozite u ovakvo nesto. Bakin stari smeđi trokrilni ormar i luster sa gazilijon kristalnih pimpeka si jednostavno ne pasu sa ovakvom krasotom.
level of cool:  4.0/5
 
philatz @ 08:09 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
četvrtak, srpanj 20, 2006


Polona Tratnik
je predstavila svoj "Microcosmos". To je art izložba svakodnevne okoline u kojoj svatko može spojiti sebe sa svojim tijelom te sa mikroorganizmima koji nas okružuju. Kupaonica  je bila postavljena u sredini galerije. Prvo je sve bilo sterilizirano, nakon toga, stvoreni su optimalni životni uvjeti, (vlaga, zrak...). Mikroorganizmi sa tijela Polone Tratnik su se postavili na površine objekata iz kupaone te u vodu. Kupaonica se tada prekrila sa transparentnom folijom. Od tog momenta nadalje, niti jedan mikroorganizam nije mogao uci na površinu imaginarne kupaonice, a isto tako niti jedan mikroorganizam nije mogao izaći van.

Pročitaj kompletan post
philatz @ 08:49 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
srijeda, srpanj 19, 2006
Na što prvo pomislite kada kažem Nintendo? Mario jelda? Što pomislite kada kažem Sega? Sonic, jel je? Kada razmislite malo, postoje toliko karakternih ikona koje su najčešće jednostavne te ih se lako pamti, no opet, te ikone predstavljaju mnogo emocija, osjećaja i sjecanja. Dobro izdizajnirani karakterni lik postati ce odmah zapamcen, ma bilo gdje postavljen. Nažalost, distribucija i prezentacija tih likova je problem, gdje ih prikazati ljudima a da ih svi vide? Mojizu je community web site gdje dizajneri karakternih likova mogu upoznati, pridodati te podjeliti svoje dizajnirane ideje sa ostalim svijetom, te možda zaraditi malo paprike sa strane dok to rade. To je prvi community site/forum na svijetu koji je specialno napravljen samo za dizajnere karakternih likova. Mojizu prikazuje telente iznimno vještih i talentiranih umjetnika koji u normalnom svijetu ne mogu dobiti dovoljno slave koliko zaslužuju. Stavite malo vrijeme na pauzu i pogledajte site. Od pixel likova, linearnih art čudovišta sve do 3D modeliranih karaktera, sve je tu. Možda nakon što pogledate sajt ostanete toliko "paf" da i vi osjetite potrebu za pridodati tom siteu.
level of cool:  3.0/5
 
philatz @ 08:29 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
utorak, srpanj 18, 2006
Uništeni automobili, devastirani kamioni, svakodnevica je u policijskim stanicama. 50 godina u policijskoj službi pružilo je Arnoldu Odermattu priliku da dokumentira stotine prometnih nesreca na Švicarskim cestama. Bio je prvi poručnik no isto tako i prvi ovlašteni fotograf čije su fotografije služile kao dokaz. Njegova tehnička oprema bila je sada legendarna Rolleiflex kamera, stativ i magnezijski magazin koji je pomagao kod slikanja noćnih fotografija te ih napravio čiste kao dan.

Pročitaj kompletan post
philatz @ 09:57 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
ponedjeljak, srpanj 17, 2006


Nije uobičajeno da naletite na kriglu koja bi mogla srasti uz vas kroz godine te od vašeg stiska pretvoriti porculan u kamen. Isto tako nisam vidio previše predmeta koji su napravljeni od čistog Japanskog porculana te imaju mogucnost u vama probuditi Fred Flintstonea! Ova krigla za pivu je instantni humoristično-koristan predmet, a još k tome ima i kamen umjesto drške. Zapravo, ova krigla je napravljena u stilu starih doba kada je čovijek koristion prirodne materijale za nekakve korisne alate i objekte. Ova krigla je navodno odlična za držanje, a oblik i veličina kamena varira od krigla do krigla tako da je svaka manje-više unikatna.
level of cool:  4.5/5
 
philatz @ 09:00 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, srpanj 13, 2006
Ove reklame kao i nekoliko reklama za Mary Jane Vodku (možete si misliti kakve su one) bile su sve ogroman buzz u Bugarskoj prošle godine. Bile su na svakom kutu i po cijelim jednim stranicama velikih zgrada. Ove reklame su mi sexy premda nisu toliko prigodne. No, pošto nisam roditelj (al imam frendove koji jesu) ne mogu suditi o tome, no zapitajte se, da imate klinca od 10 godina da li bi željeli da se ove reklame prikazuju ili uklone (odgovor je subjektivan, osobno, uvijek sam za art i "ono čudno"). Bilo gdje da živjeli, bilo što da mislili, ove reklame inspiriraju kontroverzne konverzacije tj. nekoliko njih. Za više, pogledajte ovih nekoliko linkova: reklame na YouTubeu i par slika. Na prilozenoj slici se vidi kako anđeo snifa na haubi kabrioleta, unutra su tip koji sjedi za vozacevim sjedalom i zenska koja mu daje blowjob.
philatz @ 09:33 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
srijeda, srpanj 12, 2006
Sa svojom "brand" miči guzicu rock muzikom, Sound Team je jedan od novijih "mladih bandova koji rasturaju mase" i predstavljaju svoj zvuk sirokoj populaciji. Band je pokrenut od strane dvojice brace Billa i Mochaela Bairda u jednom Portlandskom baru. Od tada, band se razvio u sesteroclansku grupu i odlicno su zadovoljili očekivanja na svojem najnovijem Work EPu, kasnije dolazi debi album Movie Monster. Band korača kroz razne muzičke terene tako da svuce malo dark, malo experimental. Ukoliko vas zanima alternativni rock poput "Kasabiana", "The Go Teama" i sl. definitivno checkirajte ovaj band.
level of cool:  4.5/5
 
philatz @ 09:05 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, srpanj 11, 2006


Ako sam išta naučio ovih recimo zadnjih deset godina onda je to činjenica da absolutno SVE može poslužiti kao dobra torba, cerade od kamiona, plastične cijevi pa čak i izum jedne cure sa studija dizajna u Zagrebu koja je smislila torbu od onog plastičnog aparatusa za zalijevanje cvijeća, perfektno. Moja teza pokazala se istinitom kada sam još jednom, naišao na jednu zanimljivu stvar, Feuerwear. Feuer je njemački za vatru, a wear je.. wear! Da, radi se o recikliranim vatrogasnim crijevima miksanim sa pojasevima za vezanje u autu - u Njemačkom stilu. Vrlo dobar dizajn, zapravo toliko dobar dizajn da bi čak i oni koji su striktno protiv torbica bili upravo za. Kako bi se torba spojila još više sa prirodom muškog posla vatrogasaca, torbe se zovu Jack, Hank, Larry i Bill. Vjerovatno ono što mi je najzanimljivije je da je svaka torba unikatna (jer je izrađena od drugačijeg dijela materijala).
level of cool:  4.5/5
 
philatz @ 08:57 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, srpanj 10, 2006
Izdano za proljetno/ljetnu kolekciju 2006. Tokidoki for Le Sportsac kolekcija, "Tolidoki" na Japanskom znaci "Ponekad", je brand koji je pokrenuo Talijanski umjetnik Simone Legno i njegovi partneri, Pooneh Mohajer Arnold i Ivan Arnold. Cijeli brand predstavlja vjerovatno najautenticnije manga i anime printeve koji su ikada napravljeni izvan granica japana. Linija rucnih i putnih torba napravljene za "Le Sportsac" su svijetle i pune boja. Tokidoki for Le Sportsac kolekcija je dostupna na Lesportsac stranici.
level of cool:  2.5/5
 
philatz @ 09:16 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, srpanj 7, 2006
Francuska writerska legenda Zevs bio je po cijelom svijetu u posljednje vrijeme sa svojom novom instalacijom slash performanceom iz Pariza, pa sve do kolaboracije sa Mekanism skateboards. No sada, on koristi ulice Pariza za podlogu svojih novih radova, Zevs odašilje poruke u malo drugačijem formatu, koristi utjecaj ogromnih korporacija koje nas okružuju protiv njih samih. Zevs koristi boju za cestu (koju je gotovo nemoguće izbrisati tek tako), rekreira i brandira zlatne lukove McDonaldsa sa žutom bojom te im daje osjecaj kao da kapaju ili cure, vizualna metafora za ono što ta hrana može napraviti našim tjelima. Ne promoviram vandalizam (premda nisam protiv njega), no Zevsu definitivno ide aplauz za konfrontaciju sa ogromim korporacijama putem umjetnosti.
level of cool:  5.0/5
 
philatz @ 12:29 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
četvrtak, srpanj 6, 2006


O I.V. Drip Plant tegli sam pisao neki dan, ista ekipa (Vitamin Living) izdali su ovu funky modernu zamjenu za vrtne patuljke. Gno su bijele boje sa crnim dekoracijama, štoviše, Gno su urbani patuljci - spremni za napad na sve one old school patuljke  sa crvenim kapicama, plavim hlacama, štapovima za pecanje i sl. Iskreno, ako bi nekome postavili takvih desetak Gnoa u sobu ispred kreveta i probudili ga usred noći, imam filing da bi se prestrašio živ i preznojio 5 puta nanovo od trupe koja stoji u liniji ispred njega, tek bi kasnije skuzio da se gad (ti koji si mu to postavio) skriva u kutu sobe i pisa od smjeha. Gno su oko 21cm visoki a odlični su za unutarnju i vanjsku uporabu, if you know what I mean.
level of cool:  4.5/5
 
philatz @ 12:37 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
Iskreno, ne fali mi prošlo vrijeme kada sam kupovao audio cde, zapravo sam poprilično sretan što sam se maknuo što dalje od potrganih plastičnih kutija (koje nisam ja trgao nego drugi koji ne znaju kako otvoriti case), izgrebanih cda, no ipak fali mi jedna stvar kod modernog uživanja u glazbi i mp3u, cover artwork. iTunes, iPodovi, Winamp i slični njima su manje-više preuzeli moj glazbeni svijet. No nisam otišao skroz digitalno, imam veliku kolekciju cda i vinyla jer sam vizualni tip, volim albume i njihove covere. Konačno, CoverFlow je nova aplikacija koji nudi OS X korisnicima da browsaju svojom iTunes kolekcijom po audio coverima. Ukoliko vam fali neki artwork od nekog albuma, on se jednostavno može downloadati i dodati u soft. Jednostavan i smooth UI i odlična aplikacija, pogledajte obavezno.
level of cool:  3.5/5
 
philatz @ 08:59 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, srpanj 5, 2006
Volite Fight Club, ovo je nešto u tom stilu. Da li ste ikada čuli za "Hash House Harriers" (ili "HHH", "H3" ili jednostavno "The Hash")? Organizacija HHH je kompletno decentralizirana, ima preko 1700 grupa u svakom vecem gradu u svijetu. O čemu se tu zapravo radi? Ukoliko volite trčati a usto volite piti pivo, onda je ovaj klub upravo za vas i samo vas čeka da se učlanite u njega. HHH koji samo sebe nazivaju "grupa koja trči i ima problem sa cuganjem" igraju jednu igru. Hare (ljudi koji trče i ostavljaju trag) te psi (ljudi koji traže taj trag). Prije, za vrijeme i nakon igre, odvija se cuganje, zajebancija, huliganizam a ponekad i seksualni činovi. Ova "igra" nije za sve, no definitivno je jedan odličan način za upoznavanje novih prijatelja. Nekakav cilj igre je zapravo fizički fitness, rješavanje vikendških hangovera, dobro ožedniti i popiti pivu te pokazati starijim članovima kluba kako nisu toliko stari koliko misle. Postoje mnogi razlozi zbog kojih bi ovo radili, no opet, postoje mnogi zbog kojih ne.
level of cool:  4.5/5
 
philatz @ 09:29 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
utorak, srpanj 4, 2006


Bizarno ali opet originalno, I.V. Plant Pot od Vitamin Livinga je tegla koja se sama vlaži tj. napaja vodom sa medicinskom I.V. drip feed infuzijom. Infuzija omogucava biljci da u svako vrijeme ima vode koja joj treba. I.V. drip je odlično rješenje za one koji ne mare previše za svoje biljke, no isto tako, vlasnicima biljaka daju do znanja da se moraju brinuti o svojim biljkama koje im stvaraju kisik i daju onaj specialni touch u interijeru.
level of cool:  4.0/5
 
philatz @ 08:41 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
ponedjeljak, srpanj 3, 2006


Ogromna sfera koja je prekrivena video monitorima i kamerama zapravo je znanost u jednom. Svaki monitor na sferi prikazuje live video zapis sa kamere koja je postavljena direktno na drugoj strani sfere. Ovu kuglu napravio je Jonathan Schipper po uzoru na mnoge koji su pokušali na jednostavniji način postici nevidljivost.

Pročitaj kompletan post
philatz @ 16:33 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare


Specializirani Londonski brand, Freshman Limited, predstavili su svoju novu kolekciju iznimno kvalitetnih novčanika na Produktu. Dr. Raygun novčanik napravljen je kao sequel njihivom originalnom "one of a kind" kolekcijom koja je bila rasprodana dok si rekao keks. Freshman ide na normalan "tri-fold" dizajn uz 100% odličnu kožu, konstrastnu pink boju (sa crnom) ili zelenu boju (sa smeđom). Novčanik čak ne morate ni otvarati da bi pokazali svoj stilizirani novčanik zahvaljujući Freshman logotipu koji je utisnut na vanjskoj strani. Freshman je isto tako najavio kako ce u bližoj buducnosti imati kolaboracije sa poznatim dizajnerima.
level of cool:  4.5/5
 
philatz @ 10:49 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
petak, lipanj 30, 2006
Urwerk, jedna od najboljih Ženevskih tvrtka koja proizvodi satove predstavila je svoj senzacionalni novi model "103 Blackbird" koji je evoluirao od legendarnog UR-103 modela. Blackbird je vrlo limited edition sat, ima ih samo 10! Svoj dizajn i inspiraciju crpi iz "dubokog svemira", svemirskih raketa i letjelica te malo od Lockheedovog SR-71 Blackbirda. Platinasto kuciste je obučeno u egzotični crni PE-CVD (Plasma Enhanced Chemical Vapor Deposition) sloj koji ovaj sat čini gotovo nemogućim za izgrebati. Nema nikakve cijene do trenutka pisanja ovog teksta no mislim da neće biti baš prihvatljiva za svakoga.
level of cool:  4.5/5
 
philatz @ 09:06 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
last.fm ▬ recently played tracks
Nema zapisa.
n'ew''
Strange'S'creen
Tu je novi "Strange Screen" pozicioniran na desnoj strani. Strange Screen za sada prikazuje neke izdvojene tekstove. U donjem desnom kutu nalazi se Fast Forward gumb za skakanje sa naslova na naslov.

le''vel'of'cool!

Da li je to ptica, da li je to avion, ne to je novi feature "Level of cool" koji se dodaje od sada pa nadalje na svaki post. Level of cool bi u principu trebao dati do znanja koliko je cool sadržaj u određenom članku. Coolism se vrti od ocjene 1 do 5 i čisto je subjektivne prirode. Level of cool je dodan kao extra feature, no istina je da je ovdje samo iz fore. Za sve koji još uvijek ne kuže što je to, to je 5 malih točkica ispod svakog teksta a pored njih se nalaze brojke sa ocjenama.
Ko'je''kreativan?
Ukoliko ste kreativni i furate impuls trenda:
Imate svoj privatni biznis inovativnih, trendy, fashion i cool stvari? Pošaljite mail na: philatz@gmail.com sa svojom novotarijom. Reklamiranje svojih cool produkata privlači ljude koji traže puls onog što je cool. Spremni ste da vas se vidi?
ad''s

Fri'ends''digest
♥ Firefox
Get Firefox!
Older''Art'icles

07.05.2006
» 404 Troja
» Dayvan Cowboy  06.06.2006
» Unkl Brand
» Motomichi Nakamura
» Kids! Gummo! Harmony!
» Lupe Fiasco - Food and Liquor05.05.2006
» Joanna Sands skulpture
» VeinViewer™
» Meduza stolac04.05.2006
» Brkati Maj!
» Marc Jacob opet kresnuo Vans03.05.2006
» Kakav je oblik glazbe?
» Global-i
» Reklame u zraku02.05.2006
» Cafe Press Update!
» Papir za zamatanje!
» Eksperiment od $3901.05.2006
» Skulpture od hrane
» Kid Robot Daruje
» Shopping vrećice nove ere30.04.2006
» Kampiranje na parkirnom mjestu
» Napustite svijet u stilu29.04.2006
» Cardboardistry
» Vaja Cases
» Tenisica koja ubija!28.04.2006
» Žile-t oko vrata.
» Moje srce koje kuca!
» Novi Nintendo Wii
» Umjetni pivski trbuh27.04.2006
» Saša, Tin ili nešto Smeđe?
» Konačno Cushe šuze
» Novi grad zvan "H2PIA"
» Johnny Cupcakes
» Mimoco usb26.04.2006
» Big Foot kolica
» Alu-box za četkicu
» Vizualizirajte svoje emailove
» Cocaine Chic25.04.2006
» Quiksilver Vs. Mazda
» Rhidden majice
» SpoonFed Art
» Rex, brbljava boca za ljekove
» Kamera za čišćenje ušiju24.04.2006
» Bibliofotelja!
» (Scrolajući LED Dog-Tag)
» iPod iz svemira!
» MoGo MouseBT
» Ricardo Luggage23.04.2006
» AeroBed - krevet u torbi
» Gigantske verzije slatkiša
» Zlatni RARZ V3i
» Modni dodaci stvore ...22.04. 2006
» Diesel proizvodi svoje vino
» Panasonic Oxyride
» Krudmart Relaunch

21.04.2006
» Online Bubble Projekt
» Pillow Fight Club
» Amsterdam: Hans Appe...
»
Climber -- Next big thing20.04.2006
» Anonymous Apparel
» Operation McFly18.04.2006
» Inflating USB Drive13.04. 2006
»
JB Classics 2006 Preview

home   |   about   |   fan stuff   |   contact   |   feed rss
Im'Pul''se
Index.hr
Nema zapisa.